Pelletkachel kopen Lochem

Vergelijk installateurs pelletketels Lochem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lochem kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn meerdere soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van deze pagina lees je uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7240

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Onder andere: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7240
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lochem misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Dual LX up 9 van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Lochemgebruikt 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €189,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Lochem vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer bewoners oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Lochem waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lochem

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en voordelige mogelijkheid: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in lochem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste experts focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen inzake uw woonobject. Relevant zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als ambiance en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een geschikte installateur in Lochem. Vraag om reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lochem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Lochem?

Momenteel bestaan er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg serieus. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €850 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • ROUND 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Fiorina 74 S-Line (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Domo RAO (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Lochem. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7216, 7240, 7241, 7242, 7244.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente