Pelletkachel kopen Gorssel

Vergelijk installateurs pelletketels Gorssel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gorssel kopen stelt jou in staat om woningen zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verscheidene soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker vind je uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 7213

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei aspecten. Belangrijk zijn: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7213
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gorssel geen gek idee. Dat kan zijn de Steel LX up 9 van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Lochemverbruikt 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €189,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Gorssel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Gorssel waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juli 2024) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Gorssel

Een andere is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en relatief goedkope keuze: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in gorssel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen over jouw woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als uitstraling en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga in zee met een geschikte installateur in Gorssel. Houd rekening met recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gorssel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Gorssel?

Er zijn op dit moment diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over honderden pelletkachel & pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €800 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire La Graciosa 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Solea Jubel (Magikal srl), vermogen 23,7 [KW], €1400 subsidie.
 • STEEL-MIRIAM10 (Kalor), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Gorssel. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7213.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!