Pelletkachel kopen Almen

Vergelijk installateurs pelletketels Almen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Almen kopen opent nieuwe deuren om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn velerlei installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van deze website tref je actuele details die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 7218

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7218
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Almen een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Filo van het merk RikaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Lochemverbruikt 3140 kWh stroom plus 3140 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €189,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Almen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Almen waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van april 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Almen

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en kostenbesparende keuze: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1100 per ketel.

pelletkachel installateurs in almen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel bedrijven zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen die gaan over uw woonobject. Voorbeelden zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als de kleur en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga voor een uitstekende installateur in Almen. Bekijk de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Almen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Almen?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €950 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Nadia 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Thermo Pellet 12 (MBS), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • MIA16 (Kalor), vermogen 15,2 [KW], €760 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Almen. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7218.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!