Pelletkachel kopen Harfsen

Vergelijk installateurs pelletketels Harfsen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Harfsen kopen is bij uitstek geschikt om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van deze pagina check je samengestelde toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 7217

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan velerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7217
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Harfsen iets om te overwegen. Een voorbeeld is de POP 8E van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lochemgebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €189,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Harfsen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Nederlanders denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Harfsen waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Harfsen

Een alternatieve is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en voordelige oplossing: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in harfsen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste monteurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen m.b.t. uw huis. Belangrijk zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw informatie kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies voor een geschikte installateur in Harfsen. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Harfsen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Harfsen?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €700 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Monica (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • ERA (Malavolta), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • DENIA14C (Kalor), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Harfsen. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7217.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!