Pelletkachel kopen Joppe

Vergelijk installateurs pelletketels Joppe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Joppe kopen maakt het mogelijk om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt meerdere type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker lees je waardevolle details die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 7215

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Denk aan: type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7215
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Joppe geen gek idee. Dat kan zijn de AMBRA van het merk FLUMENFIREMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Lochemgebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €189,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Joppe vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Joppe waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Joppe

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie wordt aangeraden voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en aantrekkelijke mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €500 per kachel.

pelletkachel installateurs in joppe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel bedrijven zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen met betrekking tot uw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga in zee met een goede installateur in Joppe. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Joppe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Joppe?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel / pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €850 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Melissa (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • MK 30 (Magikal srl), vermogen 25,7 [KW], €1400 subsidie.
 • STEEL-LARA12C (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Joppe. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7215.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!