Pelletkachel kopen Laren

Vergelijk installateurs pelletketels Laren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Laren kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verscheidene modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels deze pagina doorzoek je veelzijdige aanbevelingen die helpen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7245

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7245
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Laren zeker een goede optie. Denk aan de Comfort P70H49 van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Lochemconsumeert 3140 kWh stroom en nog eens 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €189,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Laren vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Laren waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Laren

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in laren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste installateurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over je woning. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies voor een betrouwbare installateur in Laren. Bekijk de recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Laren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Laren?

Hedendaags vind je meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar niet misselijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €450 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Sophie 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Vivo 90 Pellet Basic (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • IDRO-DANIELA20 (Kalor), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Laren. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1250, 7245.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!