Pelletkachel kopen Barchem

Vergelijk installateurs pelletketels Barchem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Barchem kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl lees jij bruikbare details die helpen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 7244

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7244
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Barchem geen gek idee. Dat kan zijn de Soft 80 van het merk KloverMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lochemverbruikt 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €189,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Barchem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat bewoners gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Barchem waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Barchem

Een andere goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De installatie is geschikt voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende keuze: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in barchem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we wat vragen inzake het huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies voor een uitstekende installateur in Barchem. Kijk naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Barchem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Barchem?

Momenteel bestaan er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet mis. Het bedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €450 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Slimmy 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Vivo 90 Pellet Slim (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • IDRO-ILARIA24 (Kalor), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Barchem. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7244.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!