Pelletkachel kopen Eefde

Vergelijk installateurs pelletketels Eefde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eefde kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verscheidene installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij toepasbare details die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 7211

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende randvoorwaarden. We spreken over: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7211
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Eefde wellicht iets voor jou. Denk aan de Extra stove 11 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lochemverbruikt 3140 kWh stroom en nog eens 3140 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €189,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Eefde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Eefde waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Eefde

Een innovatieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een bewuste en relatief goedkope oplossing: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in eefde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je speciale vragen over je woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw informatie kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga in zee met een uitstekende installateur in Eefde. Vraag naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Eefde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Eefde?

Tegenwoordig zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €650 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Kate 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Solea Samar (Magikal srl), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • QUADRA12C (Kalor), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Eefde. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7210, 7211.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!