Pelletkachel kopen Epse

Vergelijk installateurs pelletketels Epse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Epse kopen maakt het mogelijk om woningen duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze website vind jij veelzijdige adviezen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7214

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke onderdelen. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7214
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Epse een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Green 10 van het merk FairNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Lochemgebruikt 3140 kWh stroom en stookt 3140 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €189,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Epse vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio bewoners overwegen een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Epse waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Epse

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en besparende optie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in epse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en eventuele offerte toegezonden kan worden. Veel monteurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we wat vragen aangaande je huis. Denk aan het type huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of puur een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en maak een keuze voor een geschikte installateur in Epse. Vraag om verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Epse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Epse?

Hedendaags vind je velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk niet mis. Het exacte bedrag dat toe te passen is schommelt tussen €450 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Marisa 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Garda 21 (Magikal srl), vermogen 19,4 [KW], €1400 subsidie.
 • STEEL-LARA12 (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Epse. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7214.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!