Pelletkachel kopen Kring van Dorth

Vergelijk installateurs pelletketels Kring van Dorth

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kring van Dorth kopen maakt het mogelijk om huizen duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn verscheidene modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door deze website tref je handige details die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 7216

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels meerdere zaken. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7216
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kring van Dorth zeker een goede optie. Denk aan de Ecofire Dani New 6 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lochemgebruikt 3140 kWh stroom en nog eens 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €189,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kring van Dorth vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer bewoners preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Kring van Dorth waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kring van Dorth

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is geschikt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige installatie: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in kring-van-dorth


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden moet worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen verschillende vragen m.b.t. uw woning. Relevant zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies een betrouwbare installateur in Kring van Dorth. Bekijk de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kring van Dorth


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kring van Dorth?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk niet mis. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €700 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Michela (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • OMEGA (Malavolta), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • DENIA14 (Kalor), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Kring van Dorth. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7216.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!