Pelletkachel kopen Hulst

Vergelijk installateurs pelletketels Hulst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hulst kopen stelt jou in staat om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via de pelletkachel-vergelijker ontdek je toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 4561

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verschillende factoren. Belangrijk zijn: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4561
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hulst zeer interessant. Een voorbeeld is de Air 8 van het merk Termal int.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Hulstgebruikt 2780 kWh stroom en nog eens 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hulst vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Nederlanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hulst waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hulst

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een groene en aantrekkelijke installatie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in hulst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden kan worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen ten aanzien van je huis. Denk aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als en soort kachel en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een goed bekendstaande installateur in Hulst. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hulst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hulst?

Tegenwoordig zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €500 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Falo 1Cp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Videa Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 13 kW water+ (Wodtke), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hulst. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4560, 4561, 4562.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente