Pelletkachel kopen Hengstdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Hengstdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hengstdijk kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl check je bruikbare gegevens die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4585

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van allerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, de wensen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4585
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hengstdijk wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de RAY COMFORT AIR (8 UP! M1) van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Hulstverbruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €156,00 in februari 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hengstdijk vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders denken na over een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Hengstdijk waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in februari 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hengstdijk

Een efficiënte en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en kostenbesparende installatie: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hengstdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en misschien de offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen over je woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als de kleur en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies een erkende installateur in Hengstdijk. Let op referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hengstdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hengstdijk?

Tegenwoordig zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €800 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • P980 (Gruppo Piazzetta), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • BM 100 / ESP 12 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Funny (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hengstdijk. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4585.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!