Pelletkachel kopen Kloosterzande

Vergelijk installateurs pelletketels Kloosterzande

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kloosterzande kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van deze pagina doorzoek jij toepasbare adviezen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 4587

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verscheidene onderdelen. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4587
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kloosterzande geen gek idee. Bijvoorbeeld de Vesta van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Hulstgebruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €156,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Kloosterzande vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Kloosterzande waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kloosterzande

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante keuze: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €450 per systeem.

pelletkachel installateurs in kloosterzande


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn speciale vragen over het woonobject. Relevant zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als kleur / design en de grootte zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga in zee met een goede installateur in Kloosterzande. Let op referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kloosterzande


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Kloosterzande?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel en pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €500 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • P943-S M (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • HC 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Kikka Plus (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Kloosterzande. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4587.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!