Pelletkachel kopen Kapellebrug

Vergelijk installateurs pelletketels Kapellebrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kapellebrug kopen biedt jou de kans om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door deze website lees jij veelzijdige informatie die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 4565

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. We spreken over: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4565
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update februari 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kapellebrug iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de IDRO 29 van het merk TSPMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hulstverbruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in februari 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Kapellebrug vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners neigen naar een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Kapellebrug waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (februari 2024) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kapellebrug

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een duurzame en prijstechnisch interessante optie: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in kapellebrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen omtrent je woonobject. Denk aan de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als ambiance en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga in zee met een uitstekende installateur in Kapellebrug. Check de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kapellebrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kapellebrug?

Momenteel bestaan er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €850 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • P963 C-M-D (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • RODI steel (Elledi), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Vigo II (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Kapellebrug. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4565.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!