Pelletkachel kopen Vogelwaarde

Vergelijk installateurs pelletketels Vogelwaarde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vogelwaarde kopen stelt jou in staat om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met velerlei installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door deze website lees je samengestelde info die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 4581

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Onder andere: type huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4581
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vogelwaarde misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Scirocco 80 EVO van het merk Dielle SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hulstverbruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €156,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Vogelwaarde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Vogelwaarde waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vogelwaarde

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en besparende beslissing: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per ketel.

pelletkachel installateurs in vogelwaarde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen ten aanzien van je woning. Denk aan het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies een betrouwbare installateur in Vogelwaarde. Check de klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vogelwaarde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Vogelwaarde?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €800 en €1450. Je kunt denken aan:

 • P137 (Gruppo Piazzetta), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Extra Stove 16 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Fantasy (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Vogelwaarde. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4581.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!