Pelletkachel kopen Lamswaarde

Vergelijk installateurs pelletketels Lamswaarde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lamswaarde kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verschillende type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker tref je omvangrijke info die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 4586

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels specifieke zaken. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, de wensen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4586
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lamswaarde zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Inserto D12 van het merk Mondena ItaliaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hulstconsumeert 2780 kWh stroom plus nog eens 2780 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €156,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Lamswaarde vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer Nederlanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Lamswaarde waar consultants u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lamswaarde

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope optie: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in lamswaarde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. De meeste specialisten focussen zich op een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen diverse vragen over jouw woning. Voorbeelden zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga in zee met een betrouwbare installateur in Lamswaarde. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lamswaarde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lamswaarde?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €850 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • P943-S (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • KS 100 / WO 125 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Kelly (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Lamswaarde. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4586.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!