Pelletkachel kopen Noord-Beveland

Vergelijk installateurs pelletketels Noord-Beveland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noord-Beveland kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met velerlei type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je praktische adviezen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 4491

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei variabelen. Denk aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noord-Beveland iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de LP up 6 Pad van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Noord-Bevelandconsumeert 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €139,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Noord-Beveland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Noord-Beveland waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Noord-Beveland

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €900 per product.

pelletkachel installateurs in noord-beveland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je speciale vragen die gaan over jouw woning. Bijvoorbeeld het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Noord-Beveland. Let op beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Noord-Beveland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Noord-Beveland?

Momenteel bestaan er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €650 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Graziosa lux plus (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Drum LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ivo.safe 9 kW water+ (Wodtke), vermogen 9,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Noord-Beveland. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4490, 4491.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente