Pelletkachel kopen Kuitaart

Vergelijk installateurs pelletketels Kuitaart

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kuitaart kopen opent nieuwe deuren om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan tal van modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze tool check jij accurate raadgeving die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 4584

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Denk aan: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4584
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kuitaart iets om te overwegen. Dat kan zijn de MCZ SUITE HYDRO 22 van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Hulstgebruikt 2780 kWh stroom en stookt 2780 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Kuitaart vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Kuitaart waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kuitaart

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en aantrekkelijke optie: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per model.

pelletkachel installateurs in kuitaart


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. Veel monteurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen verschillende vragen omtrent uw woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw info kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als kleur / design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Kuitaart. Houd rekening met ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kuitaart


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Kuitaart?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk niet misselijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €900 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • P943 M (Gruppo Piazzetta), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Winteröfen 105 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Forma (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Kuitaart. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4584.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!