Pelletkachel kopen Goes

Vergelijk installateurs pelletketels Goes

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Goes kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt tal van soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl tref jij veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 4460

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4460
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Goes zeer interessant. Je kunt kiezen voor de P 20 Water + Air van het merk SenkoNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Goesconsumeert 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €137,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Goes vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Hollanders gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Goes waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Goes

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie zorgt voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in goes


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je relevante vragen omtrent jouw woonobject. Relevant zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als het gewenste model en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga in zee met een professionele installateur in Goes. Houd rekening met klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Goes


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Goes?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt tussen €500 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Emma Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • LP up 9, Video Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 11 kW water+ (Wodtke), vermogen 11,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Goes. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4458, 4460, 4461, 4462, 4463, 4464, 4465, 4472.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente