Pelletkachel kopen Heikant

Vergelijk installateurs pelletketels Heikant

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heikant kopen opent nieuwe deuren om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze website bekijk je handige raadgeving die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 4566

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4566
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Heikant een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de P943 van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hulstverbruikt 2780 kWh stroom en nog eens 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €156,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Heikant vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Heikant waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Heikant

Een efficiënte en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een groene en voordelige mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in heikant


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden mag worden. Veel bedrijven zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen aangaande uw woonobject. U kunt denken aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga in zee met een goede installateur in Heikant. Vraag naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Heikant


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Heikant?

Momenteel bestaan er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €650 en €1150. Je kunt denken aan:

 • P964 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Extra stove 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Venus (Ecoforest), vermogen 7,9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Heikant. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4566.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!