Pelletkachel kopen Terhole

Vergelijk installateurs pelletketels Terhole

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Terhole kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met tal van installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je praktische details die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 4583

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, de wensen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4583
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Terhole zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de EGO COMFORT AIR van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hulstverbruikt 2780 kWh stroom en stookt 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Terhole vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel mensen denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Terhole waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Terhole

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en kostenbesparende optie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in terhole


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u speciale vragen inzake je woning. Belangrijk zijn het soort woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als ambiance en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Terhole. Vraag naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Terhole


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Terhole?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan duizenden pelletkachel / pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €800 en €1200. Je kunt denken aan:

 • P943 (Gruppo Piazzetta), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Winteröfen 125 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Fata (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Terhole. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4583.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!