Pelletkachel kopen Ossenisse

Vergelijk installateurs pelletketels Ossenisse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ossenisse kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verscheidene installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze website doorzoek jij samengestelde toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 4589

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van diverse onderdelen. Denk aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4589
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ossenisse wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de ivo.safe 11 kW water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hulstgebruikt 2780 kWh stroom plus nog eens 2780 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €156,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ossenisse vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer consumenten oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Ossenisse waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ossenisse

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieuvriendelijke en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in ossenisse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen inzake jouw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Ossenisse. Check de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ossenisse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ossenisse?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet mis. De tegemoetkoming waar je recht op hebt wisselt tussen de €700 en €1450. Je kunt denken aan:

 • IP 7 (Gruppo Piazzetta), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • KS 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Moon (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Ossenisse. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4587, 4589.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!