Pelletkachel kopen Walsoorden

Vergelijk installateurs pelletketels Walsoorden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Walsoorden kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit tal van type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via de pelletkachel-vergelijker tref je omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 4588

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels allerlei randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4588
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Walsoorden wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Thermo Pellet 14 van het merk MBSOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hulstconsumeert 2780 kWh stroom en nog eens 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €156,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Walsoorden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Walsoorden waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Walsoorden

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in walsoorden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste experts zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen m.b.t. uw huis. Relevant zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als de kleur en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga in zee met een betrouwbare installateur in Walsoorden. Vraag naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Walsoorden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Walsoorden?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn honderden pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs extra interessant. Het exacte bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €800 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • P980-S (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • BM 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Logo (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Walsoorden. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4588.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!