Pelletkachel kopen Sint Jansteen

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Jansteen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Jansteen kopen stelt jou in staat om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze tool ontdek jij omvangrijke toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 4564

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4564
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update februari 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Jansteen geen gek idee. Een voorbeeld is de Italfuoco8-N-W van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Hulstgebruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €156,00 in februari 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Sint Jansteen vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio huizenbezitters gaan voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Sint Jansteen waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (februari 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Jansteen

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in sint-jansteen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u speciale vragen die gaan over uw woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en selecteer een uitstekende installateur in Sint Jansteen. Bekijk de beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Jansteen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Sint Jansteen?

In de huidige situatie zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €800 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • P937 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Platinum Hydro 10.2 (Elledi), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Dubai (Ecoforest), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Sint Jansteen. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4564.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!