Pelletkachel kopen Clinge

Vergelijk installateurs pelletketels Clinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Clinge kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze vergelijker vind jij toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 4567

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels velerlei factoren. Denk aan: soort huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4567
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Clinge iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Class Idro 28 Bordeaux rood IDRO28-BAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hulstgebruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €156,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Clinge vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio bewoners neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Clinge waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Clinge

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel zorgt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een bewuste en aantrekkelijke optie: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per model.

pelletkachel installateurs in clinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. De meeste experts focussen zich op een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je diverse vragen aangaande jouw woning. Belangrijk zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga in zee met een erkende installateur in Clinge. Check de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Clinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Clinge?

Hedendaags vind je veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk niet mis. Het totaalbedrag dat toe te passen is varieert tussen €800 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • MP938 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Extra stove ESP 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Keops (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Clinge. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4567.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!