Pelletkachel kopen Nieuw Namen

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw Namen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw Namen kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn tal van type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze vergelijker ontdek jij omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 4568

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door velerlei facetten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4568
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw Namen zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Murano 18 van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Hulstgebruikt 2780 kWh stroom plus 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €156,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nieuw Namen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Veel mensen neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nieuw Namen waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw Namen

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een duurzame en aantrekkelijke beslissing: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in nieuw-namen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden kan worden. Veel experts zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen over het huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Nieuw Namen. Let op reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw Namen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nieuw Namen?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn honderden pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €650 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Superior Cleo (Gruppo Piazzetta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Winteröfen 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Aveiro C. Nova 18 (Ecoforest), vermogen 19,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Nieuw Namen. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4568.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!