Pelletkachel kopen Graauw

Vergelijk installateurs pelletketels Graauw

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Graauw kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan velerlei type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via pelletkachelrevolutie.nl vind jij handige toelichtingen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4569

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Onder andere: woning-specificaties, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4569
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Graauw wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Aromy Silent van het merk ThermorossiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hulstgebruikt 2780 kWh stroom en stookt 2780 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Graauw vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel mensen preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Graauw waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Graauw

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie is geschikt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en prijstechnisch interessante installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per ketel.

pelletkachel installateurs in graauw


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen diverse vragen die gaan over jouw woonobject. Denk aan het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of juist een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het gewenste model en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies voor een goed bekendstaande installateur in Graauw. Vraag om verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Graauw


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Graauw?

Momenteel bestaan er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €550 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • P943 (Gruppo Piazzetta), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Extra stove 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Aveiro C. Nova 24 (Ecoforest), vermogen 23,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Graauw. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4569.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!