Pelletkachel kopen Terneuzen

Vergelijk installateurs pelletketels Terneuzen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Terneuzen kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt velerlei modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze vergelijker tref je waardevolle details die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 4531

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met allerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4531
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Terneuzen zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de KLEAN van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Terneuzenverbruikt 2710 kWh stroom en 2710 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €146,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Terneuzen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Hollanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Terneuzen waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Terneuzen

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in terneuzen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel monteurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen met betrekking tot uw huis. Denk aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als de kleur en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga in zee met een uitstekende installateur in Terneuzen. Check de referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Terneuzen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Terneuzen?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard niet misselijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €500 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Novella Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • LW up 15 Ile LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Jack water+ 8kW (Wodtke), vermogen 8 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Terneuzen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4530, 4531, 4532, 4533, 4535, 4536, 4537, 4538.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente