Pelletkachel kopen Goeree-Overflakkee

Vergelijk installateurs pelletketels Goeree-Overflakkee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Goeree-Overflakkee kopen stelt jou in staat om een huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan velerlei soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze website check je toepasbare adviezen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 3241

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke zaken. Belangrijk zijn: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Goeree-Overflakkee iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Aqua 14 Turbo compact glass van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Goeree-Overflakkeeconsumeert 3010 kWh stroom plus nog eens 3010 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Goeree-Overflakkee vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Hollanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Goeree-Overflakkee waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Goeree-Overflakkee

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en besparende installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per systeem.

pelletkachel installateurs in goeree-overflakkee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen relevante vragen omtrent de woning. Belangrijk zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga aan de slag met een professionele installateur in Goeree-Overflakkee. Bekijk de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Goeree-Overflakkee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Goeree-Overflakkee?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk verleidelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €950 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • GIUSY EVO (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Fire Lux HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO NOVARA (Ferroli), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Goeree-Overflakkee. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3240, 3241.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente