Pelletkachel kopen Achthuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Achthuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Achthuizen kopen biedt jou de kans om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan diverse type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij omvangrijke info die helpen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 3256

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met velerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3256
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Achthuizen zeer interessant. Je kunt kiezen voor de 98Redonda.6 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Goeree-Overflakkeegebruikt 3010 kWh stroom en nog eens 3010 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Achthuizen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de consumenten oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Achthuizen waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2024) wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Achthuizen

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in achthuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen ten aanzien van jouw woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van uw info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of meer een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Achthuizen. Let op recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Achthuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Achthuizen?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt tussen €550 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Fusion 10.2 (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Steel LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Rembrand (Duroflame), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Achthuizen. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3256.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!