Pelletkachel kopen Hellevoetsluis

Vergelijk installateurs pelletketels Hellevoetsluis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hellevoetsluis kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt verschillende soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels de pelletkachel-vergelijker check je omvangrijke info die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 3221

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende zaken. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteHellevoetsluis
Postcode3221
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hellevoetsluis zeker een goede optie. Dat kan zijn de Ecofire Camilla 7 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Hellevoetsluisgebruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €143,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hellevoetsluis vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio mensen neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Hellevoetsluis waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (april 2024) zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hellevoetsluis

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel draagt zorg voor verwarming van de woning en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een bewuste en aantrekkelijke beslissing: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in hellevoetsluis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen met betrekking tot uw woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga in zee met een goede installateur in Hellevoetsluis. Bekijk de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hellevoetsluis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hellevoetsluis?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €700 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • TERRY PLUS (Extraflame), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Cupido (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • AT23 (Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hellevoetsluis. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3220, 3221, 3222, 3223, 3224, 3225.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!