Pelletkachel kopen Melissant

Vergelijk installateurs pelletketels Melissant

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Melissant kopen stelt je in de gelegenheid om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze tool lees je toepasbare details die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3248

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei facetten. We spreken over: jouw type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3248
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Melissant misschien we dé oplossing. Denk aan de Melino H2O van het merk SperthermOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Goeree-Overflakkeeverbruikt 3010 kWh stroom plus 3010 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €156,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Melissant vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer consumenten oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Melissant waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Melissant

Een nieuwe is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en voordelige mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €400 per model.

pelletkachel installateurs in melissant


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden zal worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u relevante vragen die gaan over de woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als en soort kachel en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en selecteer een geschikte installateur in Melissant. Bekijk de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Melissant


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Melissant?

In de huidige situatie zijn er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen €400 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Smart 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Ile LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Caldo 15 H2O (Dik Geurts), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Melissant. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3248.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!