Pelletkachel kopen Middelharnis

Vergelijk installateurs pelletketels Middelharnis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Middelharnis kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij actuele info die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3241

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verscheidene aspecten. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel van de kachel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Middelharnis zeer interessant. Dat kan zijn de PS-15-2 SMALL van het merk JustFireOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Goeree-Overflakkeeconsumeert 3010 kWh stroom en 3010 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €156,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Middelharnis vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Middelharnis waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Middelharnis

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie draagt zorg voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en voordelige keuze: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per ketel.

pelletkachel installateurs in middelharnis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel experts doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je speciale vragen met betrekking tot uw woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het gewenste model en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies een geschikte installateur in Middelharnis. Check de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Middelharnis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Middelharnis?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard aanlokkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €550 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ready 9 (Efiamma), vermogen 7,9 [KW], €500 subsidie.
 • Linea glass LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Middelharnis. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3240, 3241.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!