Pelletkachel kopen Ooltgensplaat

Vergelijk installateurs pelletketels Ooltgensplaat

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ooltgensplaat kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van de pelletkachel-vergelijker lees jij actuele raadgeving die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 3257

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels allerlei zaken. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3257
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ooltgensplaat zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de ST04A-10 van het merk Green PurosOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Goeree-Overflakkeegebruikt 3010 kWh stroom en 3010 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €156,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ooltgensplaat vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Ooltgensplaat waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ooltgensplaat

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een bewuste en prijs-interessante optie: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in ooltgensplaat


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en wellicht een offerte verzonden moet worden. De meeste uitvoerders focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen m.b.t. jouw woning. U kunt denken aan de grootte van het huis de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als kleur / design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies een uitstekende installateur in Ooltgensplaat. Let op recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ooltgensplaat


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ooltgensplaat?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk niet misselijk. De totale subsidie dat toe te passen is varieert tussen €600 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Star 10.2C (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Video black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Pelle (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ooltgensplaat. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3257.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!