Pelletkachel kopen Stad aan 't Haringvliet

Vergelijk installateurs pelletketels Stad aan 't Haringvliet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stad aan ’t Haringvliet kopen stelt jou in staat om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je omvangrijke toelichtingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 3243

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Onder andere: woning-specificaties, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3243
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stad aan ’t Haringvliet een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Mirella Idro 10 van het merk Royal / PalazzettiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Goeree-Overflakkeeverbruikt 3010 kWh stroom en 3010 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Stad aan ’t Haringvliet vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Stad aan ’t Haringvliet waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Stad aan ’t Haringvliet

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie kan benut worden voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in stad-aan-t-haringvliet


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je speciale vragen ten aanzien van uw woonobject. Denk aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw informatie kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als uitstraling en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Stad aan ’t Haringvliet. Vraag naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Stad aan ’t Haringvliet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Stad aan ’t Haringvliet?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt duizenden pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg serieus. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €550 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sharp 11 (Efiamma), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Drum LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Stad aan ’t Haringvliet. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3243.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!