Pelletkachel kopen Brielle

Vergelijk installateurs pelletketels Brielle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Brielle kopen maakt het mogelijk om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden verschillende type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via deze website doorzoek je waardevolle raadgeving die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 3231

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van velerlei variabelen. Je kunt denken aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update februari 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Brielle geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Rolling 12 air van het merk Kalon / Giove GroupEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Briellegebruikt 3130 kWh stroom en stookt 3130 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €151,00 in februari 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Brielle vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Nederlanders neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Brielle waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in februari 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Brielle

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie is geschikt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een bewuste en aantrekkelijke beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in brielle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen aangaande uw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als ambiance en de afmetingen doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Brielle. Kijk naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Brielle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Brielle?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €800 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Angela Plus (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Vision Ermetica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • NETTUNO ACCIAIO CANALIZZABILE (Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Brielle. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3230, 3231, 3232.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente