Pelletkachel kopen Nissewaard

Vergelijk installateurs pelletketels Nissewaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nissewaard kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met meerdere installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze pagina tref jij omvangrijke raadgeving die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 3214

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. We spreken over: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nissewaard zeer interessant. Denk aan de PS-15-7 GRAND van het merk JustFireOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Nissewaardverbruikt 3060 kWh stroom en nog eens 3060 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €138,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nissewaard vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nissewaard waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nissewaard

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €650 per installatie.

pelletkachel installateurs in nissewaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn een aantal vragen m.b.t. jouw huis. Denk aan het type huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Nissewaard. Houd rekening met ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nissewaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Nissewaard?

Tegenwoordig zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk extra interessant. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €550 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Melinda Idro 2.0 (Extraflame), vermogen 14,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Energy H (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Alma 9.0 (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nissewaard. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3214.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente