Pelletkachel kopen Albrandswaard

Vergelijk installateurs pelletketels Albrandswaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Albrandswaard kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Je vindt meerdere type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 3161

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Albrandswaard misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Keops van het merk EcoforestOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Albrandswaardverbruikt 3140 kWh stroom plus 3140 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Albrandswaard vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Albrandswaard waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Albrandswaard

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige optie: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in albrandswaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn speciale vragen aangaande jouw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Albrandswaard. Vraag om ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Albrandswaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Albrandswaard?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt duizenden pelletkachel & pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €650 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ella (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Steel LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • LIRA (Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Albrandswaard. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3160, 3161, 3162.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente