Pelletkachel kopen Herkingen

Vergelijk installateurs pelletketels Herkingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Herkingen kopen biedt jou de kans om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij samengestelde details die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 3249

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3249
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Herkingen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Anastasia Plus van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Goeree-Overflakkeeconsumeert 3010 kWh stroom plus 3010 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €156,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Herkingen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Hollanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Herkingen waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Herkingen

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en aantrekkelijke keuze: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in herkingen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel experts zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn diverse vragen inzake uw huis. Bijvoorbeeld het soort woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies een erkende installateur in Herkingen. Vraag om klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Herkingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Herkingen?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €950 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Platinum 11 (Elledi), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Linea glass LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Batavia (Duroflame), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Herkingen. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3249.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!