Pelletkachel kopen Sommelsdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Sommelsdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sommelsdijk kopen opent nieuwe deuren om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn meerdere type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker vind jij bruikbare raadgeving die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 3245

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene facetten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3245
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sommelsdijk wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Class Idro 28 Grijs/zwart IDRO28-GPAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Goeree-Overflakkeeverbruikt 3010 kWh stroom en 3010 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €156,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Sommelsdijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Hollanders oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Sommelsdijk waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sommelsdijk

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie draagt zorg voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €450 per systeem.

pelletkachel installateurs in sommelsdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van het woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of juist een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Sommelsdijk. Kijk naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sommelsdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Sommelsdijk?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is wisselt tussen de €950 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Star 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Icona black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Sommelsdijk. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3245.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!