Pelletkachel kopen Oude-Tonge

Vergelijk installateurs pelletketels Oude-Tonge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oude-Tonge kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van deze website bekijk jij toepasbare toelichtingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 3258

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Denk aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oude-Tonge misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de MUSA COMFORT AIR UP van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Goeree-Overflakkeeverbruikt 3010 kWh stroom en 3010 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €156,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oude-Tonge vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Oude-Tonge waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oude-Tonge

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieubewuste en kostenbesparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oude-tonge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen ten aanzien van je huis. Voorbeelden zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als kleur / design en de afmetingen spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een goede installateur in Oude-Tonge. Let op recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oude-Tonge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Oude-Tonge?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €550 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Fusion 10.2C (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Video Mirror LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Rinus (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Oude-Tonge. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3255, 3258.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!