Pelletkachel kopen Stellendam

Vergelijk installateurs pelletketels Stellendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stellendam kopen is bij uitstek geschikt om je woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verschillende soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze tool tref jij samengestelde informatie die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3251

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verschillende aspecten. Denk aan: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3251
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stellendam zeer interessant. Een voorbeeld is de Vittorio van het merk EllediEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Goeree-Overflakkeeconsumeert 3010 kWh stroom en 3010 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €156,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Stellendam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Stellendam waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Stellendam

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een duurzame en voordelige oplossing: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €900 per ketel.

pelletkachel installateurs in stellendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste experts zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen inzake het huis. Voorbeelden zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als de kleur en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga aan de slag met een erkende installateur in Stellendam. Houd rekening met reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Stellendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Stellendam?

Momenteel bestaan er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €800 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Star 8.2 (Elledi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Monde LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Start (Duroflame), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Stellendam. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3250, 3251.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!