Pelletkachel kopen Westvoorne

Vergelijk installateurs pelletketels Westvoorne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westvoorne kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met meerdere type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze tool lees je uitgebreide aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 3234

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels diverse factoren. We spreken over: huis-specificaties, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westvoorne zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Star 6.2 van het merk EllediNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Westvoornegebruikt 3420 kWh stroom plus 3420 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €181,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Westvoorne vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Deze ketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Nederlanders denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Westvoorne waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Westvoorne

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante installatie: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €750 per ketel.

pelletkachel installateurs in westvoorne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je diverse vragen inzake uw huis. Relevant zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als de kleur en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies een uitstekende installateur in Westvoorne. Vraag om beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westvoorne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Westvoorne?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €550 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • ATLAS (Ferroli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Tesi (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • SHARP (Freepoint), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Westvoorne. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3234.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente