Pelletkachel kopen Dirksland

Vergelijk installateurs pelletketels Dirksland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dirksland kopen opent nieuwe deuren om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels onze website vind jij handige toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3247

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels allerlei zaken. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3247
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Dirksland zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Scirocco 60 EVO van het merk Dielle SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Goeree-Overflakkeeverbruikt 3010 kWh stroom plus nog eens 3010 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €156,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Dirksland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Dirksland waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Dirksland

Een alternatieve is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en relatief goedkope oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in dirksland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen verschillende vragen over jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als ambiance en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en kies voor een erkende installateur in Dirksland. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Dirksland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Dirksland?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs extra interessant. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €650 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Fusion 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Icona mirror LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Caldo 13 H2O (Dik Geurts), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Dirksland. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3247.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!