Pelletkachel kopen Nieuwe-Tonge

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwe-Tonge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwe-Tonge kopen opent nieuwe deuren om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Je vindt diverse soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze tool lees je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 3244

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene facetten. Onder andere: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3244
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwe-Tonge zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Bio 100 / Caris BIO 100 (HS) van het merk FairOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Goeree-Overflakkeeconsumeert 3010 kWh stroom plus 3010 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €156,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Nieuwe-Tonge vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer bewoners preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Nieuwe-Tonge waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwe-Tonge

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een groene en relatief goedkope oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in nieuwe-tonge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts zijn actief in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen verschillende vragen aangaande jouw huis. Voorbeelden zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga voor een professionele installateur in Nieuwe-Tonge. Kijk naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwe-Tonge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nieuwe-Tonge?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk extra interessant. Het bedrag dat toepasbaar is ligt tussen €550 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aqva 18 (Efiamma), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.
 • LW up 15 Dual LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nieuwe-Tonge. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3244.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!