Pelletkachel kopen Den Bommel

Vergelijk installateurs pelletketels Den Bommel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Bommel kopen biedt jou de kans om uw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit meerdere soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl vind jij toepasbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 3258

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met diverse facetten. Denk aan: type huis, het doel van de kachel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Bommel misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de SPV-M13 NIA van het merk Punto FuocoOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Goeree-Overflakkeeverbruikt 3010 kWh stroom en 3010 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €156,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Den Bommel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Den Bommel waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juni 2024) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Den Bommel

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een duurzame en voordelige installatie: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in den-bommel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen omtrent jouw woning. U kunt denken aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als uitstraling en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Den Bommel. Vraag om ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Den Bommel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Den Bommel?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €500 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Star 12.2 (Elledi), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • Ambra (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Palma 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Den Bommel. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3258.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!