Pelletkachel kopen Gerkesklooster

Vergelijk installateurs pelletketels Gerkesklooster

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gerkesklooster kopen maakt het mogelijk om huizen zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met tal van modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze pagina doorzoek je toepasbare details die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 9873

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. diverse onderdelen. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gerkesklooster wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Royal Lea Air 120 US van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Achtkarspelenverbruikt 2700 kWh stroom en 2700 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Gerkesklooster vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Gerkesklooster waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Gerkesklooster

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante beslissing: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in gerkesklooster


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen inzake het woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en selecteer een erkende installateur in Gerkesklooster. Vraag om reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gerkesklooster


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Gerkesklooster?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €650 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • GRECALE 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL LEAN AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Excelent 10-WED / Wit (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Gerkesklooster. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9873.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!