Pelletkachel kopen Surhuizum

Vergelijk installateurs pelletketels Surhuizum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Surhuizum kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels deze pagina bekijk je uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 9283

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere randvoorwaarden. We spreken over: jouw type woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9283
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Surhuizum zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Pure / Pure RAO / Pure multiair van het merk AnimoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Achtkarspelengebruikt 2700 kWh stroom en 2700 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €165,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Surhuizum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer bewoners oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Surhuizum waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Surhuizum

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een groene en besparende oplossing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in surhuizum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden moet worden. Veel specialisten werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen omtrent jouw woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als het gewenste model en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Surhuizum. Vraag om beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Surhuizum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Surhuizum?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €900 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • COUNTRY LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea – Bucaneve TA11C (UNGARO S.r.L.), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • 8000 Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Surhuizum. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9283.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!