Pelletkachel kopen Buitenpost

Vergelijk installateurs pelletketels Buitenpost

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Buitenpost kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze tool tref je actuele aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 9285

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van velerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9285
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Buitenpost iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de LP up 6 Cru-z van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Achtkarspelenverbruikt 2700 kWh stroom plus 2700 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Buitenpost vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Buitenpost waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juni 2022) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Buitenpost

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijs-interessante oplossing: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in buitenpost


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen die gaan over jouw woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een product die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als ambiance en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en selecteer een erkende installateur in Buitenpost. Bekijk de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Buitenpost


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Buitenpost?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard niet misselijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €800 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • LIFE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • AQA S TPAS 15 (UNGARO S.r.L.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Model 5000 (Thermorossi), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Buitenpost. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9285.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!