Pelletkachel kopen Harkema

Vergelijk installateurs pelletketels Harkema

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Harkema kopen stelt je in de gelegenheid om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verscheidene type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze website vind jij omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 9281

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan velerlei facetten. We spreken over: jouw type woning, het doel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9281
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Harkema iets om te overwegen. Denk aan de Ecofire Carlotta 7 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Achtkarspelengebruikt 2700 kWh stroom en stookt 2700 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €165,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Harkema vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de mensen kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Harkema waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Harkema

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en voordelige keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in harkema

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel monteurs werken in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen belangrijke vragen ten aanzien van uw woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de data kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als en soort kachel en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies voor een geschikte installateur in Harkema. Let op beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Harkema


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Harkema?

Er zijn op dit moment allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €550 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ARKO LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea – Bucaneve TA9C (UNGARO S.r.L.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Model 6000 (Thermorossi), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Harkema. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9280, 9281.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!